Vochtwering - Köster TPO dakbanen toegepast op Schiphol Oost

TPO Dakbedekking Luchthaven 1.jpg

De General Aviation Terminal op Schiphol Oost is vervangen.
De General Aviation Terminal op Schiphol Oost wordt gebruikt voor met name privé en zakenvliegtuigen. Jaarlijks worden op deze locatie ongeveer 6.000 Jets afgehandeld door KLM Jetcenter.
De terminal op Schiphol Oost is een bijzondere plek. Vanaf 1916 tot aan 1967, bij de opening van het huidige Schiphol-Centrum, vonden alle afhandelingen van het vliegverkeer op het huidige Schiphol - Oost plaats. Na 1967 werd de terminal op Schiphol Oost ingezet voor niet handelsverkeer, de General Aviationsector.

Om aan de wens en de kwaliteitsvraag van de klant te kunnen blijven voldoen is Schiphol Real Estate in samenwerking met VMX Architects tot een nieuw ontwerp voor de terminal gekomen. Een gebouw waarin naast een terminal en lounges ook plaats is voor kantoren waar luchtvaartgerelateerde bedrijven hun intrek kunnen nemen en dat past in de ontwikkeling van Schiphol Oost als 'Schiphol Aerospace Exchange'. Een locatie waar bedrijven en ondernemingen op het gebied van General Aviation zijn geclusterd. Het gebouw wordt, zoals alle nieuwe gebouwen die door Schiphol Real Estate worden ontwikkeld, op een duurzame wijze ontwikkeld. Zo is er aanwezigheidsdetectie voor zowel de verlichting als de ventilatie, extra isolatie in de gevels, lage temperatuursverwarming, daglichtdetectie ten behoeve van de verlichting. en zijn er verschillende andere energiebesparende maatregelen getroffen.

Voor de dakbedekking is Köster TPO wit gekozen, een zeer duurzame kunststof met een hoge reflektiewaarde. Köster TPO dakbanen zijn met heteluchttechniek ( zonder open vuur !) op Schiphol verwerkt. Een groot voordeel van deze TPO dakbaan is de kerosinebestendigheid, een reden waarom het ook op de Luchthaven van Frankfurt is toegepast. Voor de zichtbaarheid vanuit de lucht zijn er in contrasterend zwarte TPO meer dan 6 meter hoge letters aangebracht.
De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Dolfsma Dakbedekkingen te Kampen.


De nieuwe GA Terminal is een opvallend ontwerp dat een nieuwe toon zal zetten in het architectonische beeld op Schiphol Oost. De gevel van de terminal bestaat uit zilverkleurige panelen en veel glas. Aan de platform zijde komt een twaalf meter lange magenta-gekleurde luifel. 

tpo-schiphol-01.jpg

tpo-schiphol-02.jpg

tpo-schiphol-03.jpg

tpo-schiphol-04.jpg

Garantie 25 jaar TPO

Digitale Brochure Kiosk

Architekten service

Köster Film Kiosk