Satellietenpark SES Astra Luxemburg

De kantoren en vergaderruimte van het hoofdkantoor van SES Astra, gevestigd in een statig Chateaux te Betzdorf in Luxemburg, zijn behandeld met het Köster Crisin-systeem om opstijgend vocht te bestrijden en droge muren te realiseren.
 Voor de afwerking van de binnen en buitenwanden werd  Köster Saneermortel-mortel gekozen.
 De eigenschappen van deze mortel, namelijk dampopenheid en zoutregulatie, zijn perfect geschikt voor dit in de Ardennen gelegen Chateaux.

    

 

Bron Wikipedia:
Société Européenne des Satellites werd opgericht in maart 1985 en was de eerste commerciële satellietexploitant in Europa. SES exploiteert sinds 1989 Astra, het bekende direct-to-home satellietsysteem voor verspreiding van satelliettelevisie en -radiodiensten. Meer dan 135 miljoen huishoudens in geheel Europa maken gebruik van de ruim 2600 kanalen, verdeeld over 176 transponders.
Het bedrijf richt zich op de wensen van Europese televisiekijkers en programma-aanbieders, die via de satelliet willen uitzenden. Astra voorziet niet alleen de direct-to-home huishoudens van programma’s, maar ook de kabelexploitanten. De eerste klant van SES Astra was Sky Television die in 1989 vier transponders kocht voor haar diensten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Eerst op 19,2 graden oost (Astra 1A), later via de satellieten op 28,2 graden oost. Momenteel maken veel televisie-aanbieders gebruik van de ASTRA-satellieten, waaronder het Nederlandse CanalDigitaal en het Vlaamse TV Vlaanderen.
Inkomsten komen uit de verhuur van satelliet-transponders (lees: frequenties) aan televisiezenders, radiozenders en sinds 1997 ook aanbieders van multimediadiensten zoals internet. In het hart van SES Astra zit het SCF (Satellite Control Facilities), dat uitgerust is met de nieuwste satellietcommunicatie-apparatuur. Het grondstation bestuurt en controleert de Astra-satellieten 24 uur per dag.
De televisie- en radioprogramma’s worden vanuit Betzdorf of andere uplink-locaties in Europese steden opgestraald naar een satelliet. De satellieten, die op bijna 36.000 kilometer hoogte boven de evenaar hangen, sturen het signaal weer terug naar de aarde. In het geval van een betaaldienst zijn de signalen alleen toegankelijk voor abonnees.

 

 

 

 

Satellietenpark Luxemburg